Un any després de la gran manifestació, seguim reclamant les urgències nocturnes

0
134

87.000 vallesans de 12 poblacions es van veure afectats pel tancament de les urgències a 3 CAP’s.

Avui, 14 de novembre de 2014, fa un any de la gran concentració que des de la JSC del Vallès Oriental vam convocar contra el tancament de les urgències nocturnes dels CAP’s de Caldes de Montbui, La Garriga i Lliçà d’Amunt.

Un tancament aprovat gràcies a l’acord entre CiU i ERC, amb el vot a favor de l’alcalde de Caldes, i diputat, Jordi Solé, qui va prioritzar la seva carrera política a la defensa dels drets dels seus ciutadans. Fet pel qual vam demanar la seva dimissió en aquella mateixa concentració davant el consistori calderí.

Tres centres referents per a més de 87.000 vallesans de 12 poblacions que han vist mancats els seus serveis de salut i per tant les facilitats d’accés a la sanitat en les franges horàries nocturnes. Un servei precari que es veu reflectit en la falta de mitjans, com és el cas de l’àrea sanitària de l’antic CAP de La Garriga, que cobreix 9 poblacions amb una única ambulància.

Alguns dels nostres veïns i veïnes s’han vist amb urgències que els han fet haver d’utilitzar el servei d’ambulància. Un servei que no contempla com han de tornar els pacients a casa i on l’única opció és el taxi. Un servei amb un cost molt elevat, que molts i moltes no ens podem permetre i amb el qual no hi penses a l’hora de sortir de casa amb una urgència.

Durant el procés de tancament de les urgències nocturnes d’aquests centres d’atenció primària de la comarca, des de la majoria governamental de CiU i ERC es van fer propostes poc realistes per sortir del pas en aquell moment i mirar de tranquilitzar les mobilitzaciones i exigències populars. Cap d’aquestes propostes ha vist la llum. Ningú n’ha sabut mai més res.

Per aquests motius la JSC del Vallès Oriental seguim reclamant la reobertura dels serveis d’urgències nocturnes als nostres CAP’s i en el cas que el Govern de la Generalitat segueixi amb la seva actitud immobilista, que almenys millorin la quantitat de mitjans que posen al servei dels vallesans i vallesanes a les nits.

Galería d’imatges

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here