Arnau Ramírez, nou vice-primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya

0
190

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el 15è Congrés Nacional de la JSC, on s’han fixat els eixos de treball dels propers anys i s’ha escollit la nova Executiva Nacional, liderada per en Pol Gibert.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha dut a terme aquest cap de setmana el seu 15è Congrés Nacional, on l’equip liderat per l’eurodiputat Javi López ha donat pas a una nova fornada de joves socialistes amb en Pol Gibert com a nou primer secretari nacional i el vallesà Arnau Ramírez com a nou vice-primer secretari.

Durant tot el cap de setmana, uns 200 delegats i delegades d’arreu del país van debatre els documents vinculats a l’acció política i a la manera d’organitzar la JSC, i que marcaran els propers temps de l’organització juvenil d’esquerres.

El nou Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Pol Gibert, recalcava en el seu primer discurs que “el principal objectiu de la nostra organització ha de ser aportar solucions als greus problemes que pateix la joventut avui dia. Problemes com la precaritetat. Tots els nostres esforços i accions han d’anar dirigits a afrontar les seves incerteses, sent una eina útil per transformar la societat. Cal ser contundents amb les línies vermelles que hem de definir per a què els i les joves siguin el motor d’impuls dels canvis i reformes que requereix la nostra generació.”

El model federalista també ha entrat en debat, aquest cop ampliant el significat. La Joventut Socialista de Catalunya defensarà en aquest propers anys que el federalisme no és només una qüestió de forma d’Estat o repartiment territorial, si no l’eina per garantir la viabilitat d’un estat de benestar. La democratització de l’economia serà també una lluita per l’organització, canviar els valors pels quals es regeix actualment el sistema econòmic per aconseguir una societat socialment més justa i econòmicament sostenible.

Els estatuts de l’organització també han estat profundament renovats, amb la incorporació de la possibilitat de realitzar consultes a tota la militància per tal d’aprofundir la participació de la militància.

A la cloenda, han intervingut la Presidenta del MJS France, Laura Slimani, el Secretari General de la JSE, Nino Torres, i el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta.

Galería d’imatges

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here