Carta oberta de Carla Jo als mitjans denunciant l’escletxa salarial

0
250

La secretària d’Acció Política de la JSC-VO respòn al fet insòlit que, un any després, l’ABC publiqui una notícia sobre la campanya #84raonsJSCVO.

Pel Dia Internacional de la Dona Treballadorad de l’any 2014, des de la JSC del Vallès Oriental es va decidir dur a terme una campanya visual sota el lema #84raonsJSCVO per denunciar l’escletxa salarial entre homes i dones, després de la publicació de l’informe anual de l’UGT que analitza la situació laboral de la dona i les desigualtats salarials entre sexes al nostre país.

Un any després, el diari ABC, seguit per El Confidencial i Libertad Digital, han decidit fer-se ressó d’una campanya de 2014, amb una xifra de 2014, i posant l’accent en el com i no en el què.

La secretària d’Acció Política de la JSC del Vallès Oriental, Carla Jo, que també va participar a la campanya i apareix en dues de les imatges que es van realitzar, contesta a la caverna amb la següent carta oberta a tothom:

 

Estimats periodistes de l’ABC, El Confidencial, Libertad Digital i algun altre mitjà que se m’escapa,…

Aquest matí les vostres edicions digitals han publicat una notícia sobre la campanya de la JSC del Vallès Oriental pel 8 de març de 2014, sí, 2014. Sóc una de les joves que l’any passat es va despullar amb altres companys i companyes en una campanya per a recordar, a tanta gent com poguéssim, la desigualtat salarial entre homes i dones. Una desigualtat salarial que varem fer visual amb un 84 que representava els dies de més que treballa una dona de mitja per aconseguir el mateix sou que un home. Vam decidir despullar-nos com a eina amb impacte visual i a l’hora per a denunciar les desigualtats que ens deixen a les dones “en pilotes”. En ple segle XXI, en el que la gent no té problemes en veure un cos nu, ni en calendaris solidaris, no deixa de sorprendre’ns que la nostra falta de roba mereixi ser el centre de la notícia, sinó el missatge que ens cobria. Això és el que realment importa.

Avui als vostres diaris parlaveu d’aquesta campanya perquè sí, perquè us semblava cridanera, perquè donava joc parlar de plagi o perquè no vau prestar atenció a la data de publicació. Per les formes i no pel fons. Tot i que es fons és el realment escandalós.

Aquesta escletxa salarial augmenta any rere any al nostre país, des de fa més de 7 anys, mentre a Europa ha disminuit més d’un punt. Sobre els 11 anys que cotitza, de mitja, més una dona que un home de la mateixa categoria laboral, per a rebre la mateixa pensió al jubilar-se. Les dificultats que existeixen avui en dia per a que una dona arribi a càrrecs de poder dins de les empreses. Per les retallades en igualtat que està realitzant el govern amb l’excusa de la crisis. Aquesta era la finalitat de la nostra campanya. Aquesta és encara una de les nostres moltes lluites i per això ens sorprèn que la notícia, un any i molta més precarietat després, sigui la nostra falta de roba.

Carla Jo,

Secretària d’Acció Política de la JSC del Vallès Oriental

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here