Necessitem un govern que governi i no un de pancartes i titulars. – JSC Mollet del Vallès

0
778

Des de la JSC de Mollet volem denunciar la nova trampa que ha fet el Govern de Torra als
municipis.

Des que es va iniciar el confinament per el COVID19 molts alumnes han hagut de canviar la seva forma de fer els treballs o d’assistir a una classe. Davant d’això ens trobem que moltes famílies en situació de vulnerabilitat no tenen els recursos per dur a terme aquestes tasques, i com a conseqüència alguns nens i nenes no poden seguir amb la seva educació. El dia 4 d’abril el Departament d’Educació contacta amb els ajuntaments per a demanar si es poden fer càrrec de la compra de dispositius electrònics pels alumnes desafavorits per a l’inici del 3r trimestre (14 abril), o si poden comprar “packs” de connectivitat per als alumnes que no en tenen.

El departament d’educació de la generalitat es qui té la competència i es el responsable de fer arribar les eines que permetin que TOTS els alumnes puguin seguir amb la màxima igualtat de condicions les classes amb la situació actual de confinament. Considerem que aquest és un tema que hauria d’abordar el Departament amb una visió global, a nivell de Catalunya. Ja que es pot arribar a convertir en un àmbit de desigualtat entre municipis segons si un municipi pot o no aconseguir un servei millor que un altre. Si un municipi pot arribar a adquirir aquest material però un altre municipi veí no té la capacitat econòmica per poder fer-ho, la Generalitat esta fent que els alumnes que viuen en aquest últim, deixin de tenir el dret a l’educació, ja que no poden assistir a les classes on-line.

Ens preocupa també tot l’àmbit de la seguretat informàtica, i per aquest motiu, no veiem clar que els ajuntaments hagin de participar o fomentar iniciatives de donacions o de compartir recursos entre la ciutadania, ja que assegurar un ecosistema de treball segur (i més en el cas crític dels infants) pot provocar més despesa de recursos i temps, que adquirint nou material prepara’t per a tal efecte. No pot ser que en aquesta situació de dificultat la Generalitat segueixi fent les seves polítiques de titulars i de banderes i no es preocupi per els ciutadans que formem part de Catalunya. No pot ser que inverteixin diners públics a fer l’1 d’octubre i no que no estiguin invertint aquests diners en l’educació i en tornar tot el deute als ajuntaments per a que aquests puguin tenir més recursos de cara a la seva ciutadania.

Demanem que la Generalitat es faci càrrec d’aquesta despesa per que tots els alumnes de
Catalunya tinguin l’educació que els hi pertoca per dret, i no amagar el problema sota la catifa passant la patata calenta als ajuntaments.

Feu la vostra feina i penseu en tots i cada un dels alumnes de Catalunya i no només en uns
quants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here