Vallès Oriental

La JSC del Vallès Oriental promou la campanya de conscienciació #capacitats

L’objectiu és ajudar a conscienciar sobre les dificultats de les persones amb discapacitat.

En motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el jovent socialista del Vallès Oriental organitza una campanya de conscienciació a diversos instituts de la comarca, on tindran lloc sessions de xerrades i dinàmica amb els alumnes i el passi d’un vídeo de @borboletaproduc. Aquest vídeo, narra la història de 18 nois i noies de Mollet del Vallès fonamentalment, però també de la resta del Vallès Oriental, que tenen l’oportunitat d’emancipar-se, tenint tots ells diversos graus de discapacitat intel·lectual.

L’objectiu d’aquesta campanya de conscienciació a les aules és poder arribar als més joves i parlar plegats sobre les dificultats afegides que pot comportar tenir algun tipus de discapacitat segons el grau i tipus.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el terme “discapacitat” és un terme general que engloba les deficiències, les limitacions de l’activitat i les restriccions de la participació.

Les deficiències són problemes que afecten a una estructura o funció corporal; les limitacions de l’activitat són dificultats per executar accions o tasques, i les restriccions de la participació són problemes per participar en situacions vitals.

En aquests moments, s’està en contacte amb diversos IES de la comarca per concretar les dates de les diferents sessions, que seran abans de Nadal.

Des de la JSC del Vallès Oriental, volem aportar el nostre petit gra de sorra i ajudar a conscienciar als més joves fent que ells mateixos puguin debatre les sensacions que han tingut després de la dinàmica i el passi del vídeo #Capacitats.

A continuació podreu veure el Trailer del documental:

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)