Un any més de pau a Granollers – JSC Granollers

0
600

El 31 de maig de 1938 Granollers va viure un dels dies més negres de la seva història. Les forces feixistes italianes usaren 5 avions del model Savoia-Marchetti SM.79, que llençaren sobre la ciutat un total de 40 bombes. Aquest atac va provocar un total de 224 morts i 165 ferits, causant també la destrucció de 80 edificis i monuments entre els quals es trobaven l’hospital de la ciutat o l’emblemàtica Porxada del centre.

Aquests fets estan a la memòria de tots i totes nosaltres, i la ciutat s’ha convertit en un referent mundial en la lluita per la pau. Cada any es presenta l’acte en memòria d’aquest esdeveniment, l’alcalde s’uneix a altres activistes del món per a fer arribar als joves de Granollers la importància de la pau al nostre municipi.

Aquest any no és pot celebrar aquest acte, però és el moment més indicat per a fomentar la pau com a eina per a avançar com a societat. La crisi mundial que vivim no és excusa per a promoure l’odi, que va provocar el que molts han nomenat el “Gernika català”, que és va emportar per davant les vides innocents de granollerins i granollerines.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here