Si volem un estat del benestar de primera necessitem recuperar un sistema sanitari de primera.

0
343

La JSC del Vallès Oriental demana al Conseller Comín la reobertura dels serveis nocturns dels CAPs tancats durant l’etapa Boi Ruiz.

Seguint la línia de defensa de la sanitat pública que vam dur a terme quan es van plantejar els tancament de les urgències nocturnes de diferents CAPs de la comarca com els de Lliçà de Vall, La Garriga, Montmeló, Montornès, Cardedeu o Caldes de Montbui. Reclamem al nou Consell de Sanitat, que no segueixi la línia política de retallades del seu predecessor Boi Ruiz i es plantegi la reobertura d’aquests serveis, millorant l’atenció als vallesans i vallesanes i disminuint el col·lapse dels hospitals comarcals. A més de recuperar així les farmàcies de guàrdia en aquelles poblacions que van perdre el seu servei d’urgències nocturnes.

Els centres referents per a més de 143.000 vallesans de 18 poblacions han vist mancats els seus serveis de salut i per tant les facilitats d’accés a la sanitat en les franges horàries nocturnes. Un servei precari que es veu reflectit en la falta de mitjans, com és el cas de l’àrea sanitària de l’antic CAP de La Garriga, que cobreix 9 poblacions  i una gran extensió amb una única ambulància.
“La situació sanitària actual al Vallès Oriental es un clar reflexe de les retallades de CiU al sistema públic de sanitat: hospitals col·lapsats, CAPs tancats a les nits i llargues llistes d’espera per a tot tipus de proves i visites. Si volem un estat del benestar de primera necessitem recuperar un sistema sanitari de primera, que clarament ens ha arrebatat la dreta de CiU els últims anys.” Ha afirmat Carla Jo, la primera secretaria de la JSC del Vallès Oriental. Qui també ha puntualitzat què “cal que el nou conseller sigui també conscient del sobreesforç que estan fent tot el personal de l’àmbit sanitari per culpa de les retallades aplicades i busqui ràpidament solucions.”
 
Per aquests motius la JSC del Vallès Oriental tornem un cop més a reclamar la reobertura dels serveis d’urgències nocturnes als nostres CAP’s i en el cas que el nou Govern de la Generalitat, i el senyor Comín, segueixi amb la seva actitud immobilista, que almenys millorin la quantitat de mitjans que posen al servei dels vallesans i vallesanes a les nits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here