Tots els dies són #8M – Melania Beltrán

0
1692

Ha arribat el 8 de març: el dia internacional de les dones. En plural perquè som moltes i totes diferents. Tenim diferents cultures, ètnies, creences, treballs I ideals però totes tenim una cosa en comú: que pel fet de ser dones la societat patriarcal ens nega una igualtat que ens pertany. Es per això que cada any en aquesta data, les socialistes sortim al carrer per exigir igualtat real I efectiva entre homes I dones en tot el món, per reivindicar els nostres drets i per celebrar tots els èxits que ja van aconseguir totes les feministes del passat. Lluitem cada dia però el 8M ho fem amb més força, totes juntes i amb una mateixa veu.

El moviment feminista es per totes però també per tots. No volem que se’n recordin de nosaltres una vegada a l’any perquè nosaltres tampoc lluitem només el 8 de març. La igualtat només arribarà quan tota la ciutadania lluiti diàriament contra les desigualtat i el masclisme que envolta les nostres vides quotidianes. Hem d’identificar aquestes agressions que van contra les dones, assenyalar-les i eradicar-les. No només val declarar-nos feminista, hem de creure aquest discurs i fer tot el possible per portar l’evolució de la societat cap la tolerància i la igualtat. Som moltes les dones que ens hem d’afrontar a situacions que atempten en contra de la nostra integritat. Volem ser lliures quan anem pel carrer, lliures per vestir com vulguem, lliures per decidir sobre el nostre cos i volem ser lliures de comentaris i comportaments misògins, que tan normalitzats estan dins la nostra societat.

Des de les Joventuts Socialistes del Vallès Oriental pensem que la única manera de donar un pas cap endavant es treballant de manera transversal des de totes les entitats públiques i en conjunt amb la població. Seguirem apostant per l’educació en valors feministes per lluitar contra la xacra masclista, volem que es segueixi millorant i reforçant els serveis per a dones i que ningú vulgui tancar-los. Es fonamental tenir serveis propers a les dones i que puguem fer us d’ells sense sortir del nostre voltant. Sempre lluitarem per fer tot el que estigui a les nostres mans per viure en un món on les dones siguem lliures i valorades en tots els aspectes de la nostra vida. Juntes som més fortes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here